KNVB vindt actie Berghuis rood: "Dit gedrag hoort niet op veld"

11 november 2019, 09:35

De KNVB vindt dat Steven Berghuis een rode kaart had moeten krijgen voor zijn elleboog in de maag van RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen. Dat spreekt de bond bij monde van Reinold Wiedemeijer uit. "Dit soort gedrag hoort niet op een voetbalveld thuis."

Vlak voor het einde kreeg Berghuis het met de keeper aan de stok. Vaessen zou 'lekker voor je' hebben gezegd nadat de Feyenoorder een enorme kans miste. De aanvoerder van de Rotterdammers reageerde door een elleboog te geven, waarbij de RKC'er als een stervende zwaan naar de grond ging.

"Berghuis moet dit sowieso niet doen. Hij speelt met vuur", laat Wiedemeijer weten aan FOX Sports. "Ik denk dat juist de reactie van de keeper ervoor heeft gezorgd dat de VAR (Rob Dieperink, red.) niet heeft ingegrepen. Het leek wel Comedy Capers. Maar wij willen dit soort ellebogen niet zien. Laat het helder zijn: een elleboog is een rode kaart."

Penalty PSV

Ook vindt Wiedemeijer dat PSV een penalty had verdiend. Bij een 1-0 achterstand in de uitwedstrijd tegen Willem II kreeg Denzel Dumfries een beuk van Jordens Peters. "Met name de tweede herhaling achter het doel laat duidelijk zien dat hij in de rug wordt gesprongen. De VAR heeft wellicht niet in durven grijpen omdat er ook de roep is om dat niet te vaak te doen. Wij hadden hier liever wel een ingreep gedaan."

De beslissing om de 2-0 van Ajax tegen FC Utrecht goed te keuren, wordt wel gesteund. In aanloop naar die goal leek Daley Blind een overtreding te maken op Sander van de Streek. Wiedemeijer: "Wij vonden het een licht contact. We kunnen begrijpen dat de VAR niet heeft ingegrepen. Het moet wel duidelijk fout zijn. Dat vond deze VAR niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen