Slot blij met cruciale zege AZ: "Vijf punten voor op PSV"

10 november 2019, 23:36

AZ-trainer Arne Slot is zeer blij met de overwinning die zijn elftal zondagavond boekte in Den Haag op FC Emmen. De oefenmeester was vooraf best gespannen over de ontmoeting, omdat het in zijn ogen een cruciaal duel was. "Nu zit er wel een gat naar onderen, met vijf punten op PSV", zei de oefenmeester.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de 3-0 overwinning. "Het was een cruciale wedstrijd: komen we bij de grote groep achtervolgers, of blijven we heel dicht – althans, op zes punten – bij Ajax", legde Slot uit over de belangen. Het werd dat laatste en daar was gezien het speelbeeld geen twijfel over mogelijk. Slot: "Er was gezien het verloop weinig reden voor ons om ons zorgen te maken."

FC Emmen wilde wel drang naar voren tonen, maar kwam er simpelweg niet aan te pas. "En ze trokken zich massaal op eigen helft terug. Hoewel het niet tot heel veel kansen leidde voor ons, zijn onze aanvallers wel heel gevaarlijk zo dicht bij de zestien", zei de trainer van de Alkmaarders.

Penalty-specialist

Verder kwam ook aanvoerder en stafschopspecialist Teun Koopmeiners aan het woord over de zege. Hij opende de score met zijn elfde (!) rake strafschop van het seizoen uit even zoveel pogingen. "Ik vertrouw gewoon op mijn traptechniek en ik weet dat ik hem overal in het doel kan schieten, dus dat is niet zo heel moeilijk verder", zei de middenvelder, die naar eigen zeggen nog niet bezig is met het grote Oranje, tegenover NHNieuws.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen