Gisteren gemist: Leerdam pakt MLS-titel, heldenrol De Jong en AZ

11 november 2019, 00:30   Bijgewerkt: 10 november 2019, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 10 november.

Topweek AZ compleet na simpele zege op machteloos FC Emmen

AZ heeft zondagavond een tamelijk eenvoudige 3-0 overwinning geboekt op FC Emmen. De ploeg van Arne Slot kende eens te meer een wedstrijd met veel balbezit en een groot aantal kansen. Het nam afstand van de Drentenaren door doelpunten van Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs. Door de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358917/crisis-duurt-voort-in-eindhoven-ook-willem-ii-verslaat-psv/,_blank,nederlaag] van PSV staat de club op de tweede plaats in de Eredivisie, terwijl Feyenoord [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358929/feyenoord-met-hangen-en-wurgen-langs-rkc-na-dramatisch-begin/,_blank,moeizaam] won van RKC Waalwijk. Eerder op de dag ging Ajax met ruime cijfers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358909/swingend-ajax-heeft-geen-kind-aan-machteloos-fc-utrecht/,_blank,langs] FC Utrecht.

De Jong held van Sevilla na winnende treffer in de derby met Betis

Luuk de Jong is voorlopig de held van Sevilla: de aanvaller maakte in de stadsderby tegen Real Betis zondagavond na een klein uur het winnende doelpunt (1-2). De Nederlandse spits beloonde daarmee een prima wedstrijd van zichzelf met een heldenrol. De bezoekers komen door de zege bovendien de top-vier in de Primera Division binnen.

Liverpool deelt keiharde tik uit aan City in Engelse titelstrijd

Liverpool heeft Manchester City een keiharde dreun uitgedeeld in de titelstrijd in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp was zondagavond in eigen huis extreem effectief en had ook met de scheidsrechterlijke beslissingen het geluk van misschien wel een kampioen. De voorsprong op nummer twee Leicester City en Chelsea is liefst acht punten, terwijl City blijft hangen op plek vier in de Premier League.

Juventus verslaat Milan na veelbesproken Ronaldo-wissel

Juventus heeft opnieuw de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. Net als zo vaak dit seizoen ging het zondagavond uiterst moeizaam bij de ploeg van Maurizio Sarri, maar uitgerekend invaller Paulo Dybala maakte het winnende doelpunt: 1-0. Hij kwam na een klein uur Cristiano Ronaldo vervangen, die om sportieve redenen werd gewisseld.

Oranje onder 17 overtuigend door naar halve finale

Oranje onder 17 heeft zich zondagavond ten koste van Paraguay geplaatst voor de halve finale van het wereldkampioenschap in Brazilië door met 3-1 te winnen. In de eerste helft kwam het op voorsprong door treffers van Ki-Jana Hoever en topscoorder Sontje Hansen. De Paraguayanen kwamen nog wel dichterbij, maar een treffer van Jayden Braaf zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing.

Leerdam scoort en bezorgt Seattle Sounders MLS-Cup

Seattle Sounders heeft ten koste van Toronto FC de MLS-cup gewonnen. In de finale won de thuisploeg in een volgepakt CenturyLink Field met 3-1 van de gasten uit Canada. Kelvin Leerdam, voormalig speler van onder andere Feyenoord en Vitesse, opende na tien minuten in de tweede helft de score waarna Romero Rodriguez en Raul Ruidiaz de wedstrijd in het slot gooide. Jozy Altidore, ex-speler van AZ, redde de eer voor Toronto