Memphis-loos Lyon onderuit tegen Strootman's Marseille

Memphis-loos Lyon onderuit tegen Strootman's Marseille

10 november 2019 – Olympique Marseille heeft zondagavond een belangrijke knappe overwinning geboekt in eigen huis op Olympique Lyon (2-1). De bezoekers deden het zonder Memphis Depay en Kenny Tete en kwamen aanvallend tekort om te profiteren van de man-meer-situatie, die het laatste half uur een feit was op het veld. Zonder Memphis (hamstringblessure) was Olympique Lyon in de eerste helft aanvallend bijzonder onmachtig op bezoek Olympique Marseille, waar Kevin Strootman op de bank begon. Bij Lyon was ook Tete nog altijd afwezig met een blessure, waardoor de Nederlandse inbreng beperkt bleef.

Een hoofdrol was er voor Dimitri Payet wél: na een domme handsbal van Thiago Mendes mocht hij vanaf elf meter aanleggen en deed dat – ondanks dat het lang duurde voor hij de pingel mocht nemen vanwege een laser uit het publiek – uiteindelijk goed: 1-0. Niet veel later schoot hij ook de tweede binnen namens de thuisclub, dat in de eerste helft duidelijk sterker was dan Lyon.

Gedurende het duel greep Lyon wel meer grip op het duel, mede omdat Álvaro González na ruim een uur voetballen met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Hij trok een doorgebroken speler aan z'n shirt en moest inrukken: even daarvoor had Moussa Dembélé bovendien met een kopbal de spanning teruggebracht.

Strootman werd ingebracht om de balans terug te brengen in het duel – dat tijdelijk stil lag vanwege mist - en uiteindelijk met succes. Marseille trok het duel over de streep in het laatste half uur, waardoor de afwezigheid van Memphis extra pijnlijk werd voor Lyon, dat met de Oranje-aanvaller en een nieuwe coach juist bezig was aan een opmars.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020