De Jong held van Sevilla na winnende treffer in de derby met Betis

10 november 2019, 22:57

Luuk de Jong is voorlopig de held van Sevilla: de aanvaller maakte in de stadsderby tegen Real Betis zondagavond na een klein uur het winnende doelpunt (1-2). De Nederlandse spits beloonde daarmee een prima wedstrijd van zichzelf met een heldenrol. De bezoekers komen door de zege bovendien de top-vier in de Primera Division binnen.

De Jong had voor de stadsderby weer een basisplaats gekregen van Julen Lopetegui en zag hoe binnen het kwartier Lucas Ocampos de score opende in de derby, waar een heerlijke sfeer hing voorafgaand tijdens de derby van Sevilla. De thuisploeg maakt een zeer moeizaam seizoen door tot dusver, terwijl de bezoekers het juist alleraardigst doen.

Toch was de harde pegel laag over de grond van Ocampos niet de aanzet tot een walk-over voor De Jong en consorten. Sterker nog: vlak voor de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Loren Morón. Hij werkte van dichtbij een kopbal met zijn voet hard binnen en zette de bordjes weer volledig in evenwicht – wat de verhoudingen op het veld recht aan deed.

Een goed resultaat kwam er voor de thuisploeg niet, omdat De Jong de heldenrol kreeg waar hij ongetwijfeld vurig op had gehoopt. Na een heerlijke steekpass van Éver Banega nam hij de bal uitstekend aan en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek. Pas zijn tweede treffer in Spaanse dienst, maar wel eentje van enorme waarde en net als zijn eerste een winnende goal.

Door de zege komt Sevilla in punten gelijk met Atlético Madrid en hijgt het de nek van FC Barcelona en Real Madrid. Met een redelijk simpel programma voor de boeg de komende weken in La Liga kan het nog weleens een mooie maand worden voor het elftal van De Jong, terwijl opponent Real Betis verre van uit de gevarenzone is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen