Guardiola geïrriteerd over handsballen: "Vraag de grote bazen"

10 november 2019, 22:43

Machester City verloor zondag met 3-1 op bezoek bij Liverpool en zag het gat tussen de twee teams worden vergroot naar negen punten. Pep Guardiola baarde zondagavond het nodige opzien door behoorlijk te keer te gaan langs de zijlijn, nadat enkele handsballen over het hoofd werden gezien door de arbitrage. "Vraag de scheidsrechters over de beslissingen, ik wil er niks over kwijt", zei hij.

"Ik ben hier niet gekomen om over deze beslissingen te gaan praten", zei hij zichtbaar geïrriteerd na afloop op de persconferentie. "Ik was na de wedstrijd niet cynisch, ik bedank de arbitrage altijd na afloop. De ene keer zijn ze voor ons en de andere keer wat meer tegen ons."

Bij de eerste goal van Liverpool ontging scheidsrechter Michael Oliver een handsbal van Trent-Alexander Arnold in het eigen zestienmeter gebied, uit de counter hierna volgde de 1-0 voor de thuisploeg. "Ik ga niet over die beslissingen praten, klop maar op de deur van de arbiter en vraag het hem, Vraag de grote bazen, maar niet aan mij."

Lees ookKlopp trots op Liverpool

Over de wedstrijd was de Spaanse oefenmeester overigens wel te spreken. Hij gaf de complimenten aan zijn collega Jürgen Klopp en stelde dat de wedstrijd 'reclame voor de Premier League' was. "We hebben helaas verloren en ik moet Klopp en zijn fantastische team feliciteren. Dit is op dit moment het moeilijkste stadion ter wereld om in te spelen. Wij creëerden veel kansen, maar zij scoorden hun eerste twee schoten. Het was een fantastische wedstrijd van twee kanten. Maar zij hebben nu een grotere kans op de Premier League dan wij. Het gat is nu negen punten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen