Flekken verslaat met SC Freiburg het Eintracht Frankfurt van Dost

10 november 2019, 20:14   Bijgewerkt: 10 november 2019, 20:20

Eintracht Frankfurt heeft een vervelende nederlaag geleden op bezoek bij SC Freiburg. De ploeg van Bas Dost speelde zondagmiddag na een tweede gele kaart voor Gélson Fernandes een hele helft met een man minder en kon geen stand houden tegen de ploeg van de Nederlandse keeper Mark Flekken. Nils Petersen schoot na een lage voorzet knap tegendraads het binnen: 1-0. 

Het was de enige treffer van het duel, waarin Dost en Flekken beide een basisplaats hadden. De keeper heeft een plek onder de lat sinds de blessure van eerste keeper Alexander Schwolow en hij de strijd won van de tweede goalie, die nog wel inviel toen Schwolow geblesseerd uitviel. Tegenover Dost zou hij normaliter zijn handen vol moeten hebben, maar juist tegen de Nederlandse spits hield hij voor de eerste keer dit seizoen de nul.

Na de tweede gele kaart van Fernandes, gegeven in de blessuretijd van de eerste helft, werd Freiburg steeds sterker. Een treffer bleef uiteindelijk dan ook niet uit: na een goede voorzet van invaller Gian-Luca Waldschmidt, schoot Petersen knap binnen via de paal. In de slotfase werden Eintrachts David Abraham en Vincenzo Grifo weggestuurd met een directe rode kaart, na een opstootje aan de zijkant van het veld. 

Door de nieuwe nederlaag zakt Eintracht Frankfurt voorlopig uit de enorme subtop in de Bundesliga, terwijl Freiburg juist naar de vierde plaats stijgt in Duitsland. Met keeper Flekken in het doel is de ploeg bovendien nog ongeslagen in de Bundesliga: houdt dat stand in de komende duels met Bayer Leverkusen en koploper Borussia Mönchengladbach?

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen