AS Roma na sterke serie pijnlijk onderuit bij Parma

10 november 2019, 19:55   Bijgewerkt: 10 november 2019, 20:01

AS Roma heeft zondagavond een vervelende nederlaag geleden op bezoek bij Parma. Met Justin Kluivert negentig minuten op het veld kwamen de Romeinen niet tot scoren en moesten ze toestaan hoe Mattia Sprocati na ruim een uur voetballen voor het verschil in de wedstrijd zorgde, die in blessuretijd werd beslist door Andrea Cornelius. 

En dat verlies komt op een vervelend moment voor AS Roma, dat in de Serie A juist al zes duels ongeslagen was en daarvan viermaal wist te winnen, onder andere van Napoli en AC Milan. Tot dusver was er dus weinig reden om ontevreden te zijn voor trainer Paulo Fonseca, die zoals vrijwel altijd een basisplaats had ingeruimd voor Nederlander Kluivert.

Maar de buitenspeler kon zijn stempel niet genoeg drukken op het spel van AS Roma, dat wel een veldoverwicht had tegen Parma, dat eveneens een goed seizoen doormaakt en het eerder Internazionale (2-2) en Juventus (0-1 verlies) erg moeilijk had gemaakt. Ook Roma kwam er maar amper doorheen en zag hoe invaller Sprocati na ruim een uur het duel besliste aan de andere kant. 

Kluivert was in de slotfase nog heel dicht bij een ongelukkig eigen doelpunt, maar dat werd op het nippertje voorkomen. Aan de andere kant was Kluivert, uiteindelijk wel een van de lichtpuntjes van AS Roma, ook nog gevaarlijk, maar de gelijkmaker viel niet meer. Sterker nog: Cornelius zorgde in de absolute slotfase voor de beslissende tweede treffer namens Parma. Daardoor staat Roma niet alleen niet langer op de derde plaats, maar moet het naast Inter en Juventus voorlopig ook SS Lazio en Cagliari voor zich moet dulden. 

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen