Feyenoord met hangen en wurgen langs RKC na dramatisch begin

10 november 2019, 18:43   Bijgewerkt: 10 november 2019, 18:54

Feyenoord heeft zondagmiddag een uiterst moeizame, maar terechte 3-2 overwinning geboekt op RKC Waalwijk. De Rotterdammers begonnen dramatisch aan de wedstrijd en stonden na een kleine twintig minuten spelen op een 0-2 achterstand. Nog voor de rust kwam het op gelijke hoogte en vijf minuten voor tijd maakte Marcos Senesi de comeback compleet.

Dick Advocaat moest voor de wedstrijd tegen RKC een aardige puzzel leggen. Eric Botteghin, Rick Karsdorp en Edgar Ie konden allen niet spelen vanwege blessures, waardoor de defensie bestond uit Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps. Verder was de opstelling ongewijzigd ten opzichte van de remise in de Europa League tegen Young Bo

De verdediging van Feyenoord zag er bij de goals niet goed uit, er werd nauwelijks door gedekt en de knulligheden stapelden elkaar in rap tempo op. De tegengoals betekende alweer de tiende keer op een rij dat Feyenoord geen 'clean sheet' weet te houden in de eigen Kuip.

In de tweede helft schakelde Feyenoord dan eindelijk naar een versnelling hoger en het mocht een wonder heten dat er in het eerste kwartier niet gescoord werd. Steven Berghuis kreeg twee enorme kansen, maar schoot over en raakte de paal. Het duurde uiteindelijk tot vijf minuten voor tijd voordat Feyenoord dan eindelijk de derde treffer scoorde. Uitgerekend Marcos Senesi, de man die de laatste weken behoorlijk bekritiseerd werd, kopte uit een vrije trap snoeihard raak. In de laatste seconde miste Berghuis - hij was erg ongelukkig in de afronding - nóg maar eens een kans, voor een leeg goal schoot de aanvaller van twee meter op de lat.

Het koste enorm veel moeite, maar Advocaat heeft de boel weer enigszins op de rit gekregen bij Feyenoord. Door twee competitie-overwinningen op een rij zijn de Rotterdammers inmiddels terug te vinden op plek tien. Na de interlandperiode wacht de uitwedstrijd tegen FC Groningen, waarin het echt de stap naar het linkerrijtje kan maken. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 4,5; Lutsharel Geertruida 5, Marcos Senesi 7,5, Jan-Arie van der Heijden 4 (46. Renato Tapia 7), Ridgeciano Haps 6,5; Jens Toornstra 6, Orkun Kokcü 6,5, Leroy Fer 5; Steven Berghuis 5, Nicolai Jørgensen 6, Luis Sinisterra 5 (25. Sam Larsson 6,5).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6,5; Jurien Gaari 5, Hannes Delcroix 5, Hans Mulder 6 (Ingo van Weert -), Daan Rienstra 6; Clint Leemans 6, Stijn Spierings 5, Said Bakari 4,5; Sylla Sow 6, Dylan Vente 4 (73. Kevin Vermeulen -), Darren Maatsen 5,5 (65. Anas Tahiri 5)

Man of the match: Marcos Senesi

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen