Atlético blijft in spoor van Real en Barça, mede dankzij Morata

Atlético blijft in spoor van Real en Barça, mede dankzij Morata

10 november 2019 – Atlético Madrid blijft in het spoor van FC Barcelona en Real Madrid: de ploeg van Diego Simeone kwam zondagmiddag in eigen huis een vroege achterstand te boven tegen Espanyol. Dankzij doelpunten van Ángel Correa, Álvaro Morata en Koke werd de derde plaats in La Liga weer ingenomen. Vlak voor de pauze had Darder de score geopend namens Espanyol, dat het in de Europa League erg goed doet, maar in de Primera Division voorlaatste staat. Bonuspunten had het daarom goed kunnen gebruiken op bezoek in Madrid, maar ondanks de voorsprong kwamen die er uiteindelijk niet.

In blessuretijd van de eerste helft stelde Morata ploeggenoot Ángel Correa – die eerder in de eerste helft een treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel - in staat om de gelijkmaker aan te tekenen, waarna de spits zelf na een klein uur zijn goede vorm bevestigdeen worden beloond met een oproep voor Spanje.

Het slotakkoord kwam op naam van Koke, die in blessuretijd het duel besliste. Door de zege neemt Atlético de vertrouwde stek achter Barça en stadgenoot Real weer in, waardoor het in de titelrace blijft. Voor Espanyol blijven de problemen in la Liga groot.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 13 december 2019

  2. donderdag 12 december 2019