Bosz boekt belangrijke zege op Weghorst's Wolfsburg

10 november 2019, 17:33   Bijgewerkt: 10 november 2019, 17:38

Peter Bosz heeft zondagmiddag een cruciale zege geboekt op bezoek bij VfL Wolfsburg. In een rechtstreeks gevecht op aansluiting bij de bovenste ploegen in de Bundesliga, was een treffer van Karim Bellarabi genoeg voor de drie punten, mede omdat Paulinho diep in blessuretijd het duel besliste: 0-2. Daar kon ook spits Wout Weghorst – hij stond negentig minuten op het veld – niets aan veranderen.

Het was een wonderschone treffer van Bellarabi, die vanaf de rechterflank naar binnen dribbelde. Hij omspeelde uiteindelijk drie verdedigers – onder wie Jeffrey Bruma - en voor de vierde zich ermee kon bemoeien, schoot hij de bal knap binnen, al zat er ook wel enig fortuin bij zijn actie. Verder was er weinig geluk voor de ploeg van Bosz, want Kai Havertz ging nog voor de pauze geblesseerd naar de kant en ook doelpuntenmaker Bellarabi werd gewisseld.

Weghorst en consorten - die momenteel in een zeer slechte fase zitten - konden niet profiteren van de uitvallers bij Bayer, waarbij de Nederlandse spits weinig in het stuk voorkwam. Hij kon de nipte nederlaag dan ook niet voorkomen, waardoor Wolfsburg in het rechterrijtje blijft hangen. Bosz, die zag dat Paulinho in de slotseconde het duel besliste, blijft met Leverkusen in het spoor van de bovenste ploegen in de Bundesliga.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen