Twente toont twee gezichten tijdens nipte zege op PEC

Twente toont twee gezichten tijdens nipte zege op PEC

10 november 2019 – FC Twente heeft in de afgelopen jaren nog nooit een Eredivisieduel tegen PEC Zwolle in eigen huis verloren en daar is na vandaag geen verandering in gekomen. In de eerste helft was Twente heer en meester in eigen huis en na doelpunten van Haris Vuckic en Joel Latibeaudiere, wat resulteerde in een 2-0 ruststand, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tukkers. In de tweede helft was Twente echter het spoor volledig bijster en kopte Reza Ghoochannejhad de aansluitingstreffer binnen. Het was overleven voor Twente, dat de zege over de streep trok: 2-1.Door het vele puntenverlies in de afgelopen weken zakte FC Twente steeds verder op de ranglijst. Na een 3-0 verlies in de uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar was een wedstrijd tegen het lager geklasseerde PEC Zwolle een uitgelezen mogelijkheid om weer eens de drie punten binnen te halen. Trainer Gonzalo Garcia stelde deze wedstrijd noodgedwongen een andere doelman op. Door de schorsing van Joël Drommel was Jorn Brondeel vandaag de keeper aan Twentse zijde.

Na enkele slordige passes over en weer in de openingsfase nam Twente steeds meer het heft in eigen handen. Door het hoog drukzetten van beide ploegen ontstonden er veel ruimtes op het veld. Na iets meer dan een kwartier spelen benutte de rechtsback van de Tukkers, Latibeaudiere, de grote ruimte op de flanken. Een lage voorzet kwam terecht bij Vuckic die sneller bij de bal was dan Darryl Lachman en zette zijn voet tegen de bal aan. Via de lat eindigde de bal achter doelman Xavier Mous: 1-0.

De assistgever Latibeaudiere zorgde tien minuten later ervoor dat hij weer op het wedstrijdformulier werd genoteerd. Na balverlies van Kenneth Paal besloot Aitor Cantalapiedra de trekker over te halen. Het getoucheerde schot eindigde in een hoekschop. Mous stompte de bal half weg, waardoor Latibeaudiere zijn hoofd tegen de bal aanzette. De inzet leek makkelijk te kunnen worden verdedigt door Yuta Nakayama die zich op de doellijn bevond, maar hij trok zijn hoofd in. Mous keek met een verwijtende blik naar zijn teamgenoot, nadat de bal in het net lag.

Trainer John Stegeman zag het allemaal misgaan en besloot al vroeg in de wedstrijd te wisselen. Nog in de eerste helft slachtofferde de trainer verdediger Paal. Aanvaller Dennis Johnsen moest voor meer gevaar zorgen. Tot een snelle de aansluitingstreffer leidde het niet. De 2-0 van Latibeaudiere bleef het laatste doelpunt in de eerste helft, waardoor de ruststand in de Grolsch Veste 2-0 was.

De jacht naar aansluitingstreffer ging in de tweede helft verder. De uitploeg ging vol op de aanval en Twente was de grip op de wedstrijd kwijt. Garcia zag dit ook en wilde meer zekerheid inbouwen door Wout Brama in het veld te brengen. Dat mocht echter niet baten. Na een hoekschop van Gustavo Hamer was het Ghoochannejhad die de bal in het doel kopte: 2-1.

PEC bleef zoeken naar een nieuwe treffer. Tot echt grote kansen leidde het niet, maar Twente kreeg de grip op de wedstrijd ook niet echt terug. Wel kwam Twente bijna op een 3-1 voorsprong na een vrije trap van Aitor, maar Mous ging gestrekt en voorkwam een treffer. De minuten verstreken en de score veranderde niet. PEC verdiende een punt, maar ze gaan naar huis met niets. FC Twente overleefde de tweede helft en wint moeizaam met 2-1.

Door de overwinning haalt Twente Sparta, dat gisteren verloor van sc Heerenveen met  2-1, in op de ranglijst.

Opstellingen en beoordelingen
FC Twente
: Jorn Brondeel 7, Joel Latibeaudiere 7.5, Oriol Busquets 6 (55' Peet Bijen 6), Xandro Schenk 5.5, Calvin Verdonk 6.5, Lindon Selahi 6, Godfried Roemeratoe 6, Javier Espinosa  5.5 (83' Giorgi Aburjania -), Aitor Cantalapiedra 6.5, Haris Vuckic 6.5, Rafik Zekhnini 6.5 (57' Wout Brama 6)

PEC Zwolle: Xavier Mous 6.5, Sai van Wermeskerken 6, Darryl Lachman 5, Thomas Lam 6, Kenneth Paal 5 (40' Dennis Johnsen), Gustavo Hamer 5.5, Rick Dekker 5.5 (83' Lennart Thy -), Mustafa Saymak 6.5 (86' Iliass Bel Hassani -), Yuta Nakayama 5, Vito van Crooy 5.5, Reza Ghoochannejhad 6

Man of the match: Joel Latibeaudiere
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019