Gladbach vier punten los na overwinning op Werder Bremen

10 november 2019, 15:46   Bijgewerkt: 10 november 2019, 16:25

Borussia Mönchengladbach heeft zondagmiddag met 3-1 gewonnen van het Werder Bremen van Davy Klaassen en staat hierdoor vier punten los aan kop in de Bundelsliga. Gladbach begon de wedstrijd flitsen en stond na twintig minuten al op een 2-0 voorsprong en gaf dit in het restant van de wedstrijd niet meer weg. Klaassen eiste een negatieve hoofdrol voor zich op door een penalty te missen op de aansluitingstreffer.

De thuisploeg won midweeks van AS Roma in de Champions League en liet tegen Bremen ook weer zien over een uitstekende ploeg te beschikken. Ramy Bensebaini en Patrick Hermann zorgden binnen 22 minuten voor een een ruime voorsprong. Bremen zag kort hierna nog een doelpunt af worden gekeurd door de VAR.

In de tweede helft miste Klaassen een kleine tien minuten na rust dé kans voor de bezoekers om terug in de wedstrijd in de wedstrijd te komen. Hij faalde vanaf elf meter en nog geen vijf minuten later was de wedstrijd defnitief beslist toen Hermann zijn tweede maakte: 3-0. In de extra tijd redde Leonardo Bittencourt de eer voor Bremen door nog een doelpunt te maken.

Borussia Mönchengladbach staat door deze overwinning vier punten voor op de nummers twee en drie: RB Leipzig en Bayern München. Volgende week gaan zij op bezoek bij Union Berlin.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!