Swingend Ajax heeft geen kind aan machteloos FC Utrecht

10 november 2019, 14:10

Ajax heeft het publiek in de eigen Johan Cruijff ArenA in de wedstrijd tegen FC Utrecht prima vermaakt. De Amsterdammers gaven een masterclass voetbal en lieten de gasten alle hoeken van het veld zien. Dat de teller uiteindelijk op vier treffers bleef steken was met name de verdienste van FC Utrecht-keeper Maarten Paes: 4-0.

Na deze openingstreffer ging Ajax verder waar het gebleven was. Goed combinatievoetbal resulteerde in een stortvloed aan kansen en al snel stond de 2-0 op het scorebord. Tadic tikte binnen na een goede voorzet van Quincy Promes. FC Utrecht protesteerde nog, Daley Blind zou een overtreding hebben gemaakt op Sander van de Streek. Er was zeker contact tussen beide spelers, maar scheidsrechter Bas Nijhuis en VAR Clay Ruperti vonden het contact niet zwaar genoeg.

Helaas voor Paes was hij uit de daaropvolgende hoekschop wel kansloos. Martínez sprong hoog, klopte Van de Streek in de lucht en tekende de 4-0 aan voor de thuisploeg. Erik ten Hag gebruikte vervolgens zijn wissels om een aantal spelers wat rust te gunnen en Ajax speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Zo heeft de regerend landskampioen het goede spel uit de veelbesproken wedstrijd tegen Chelsea ook tegen FC Utrecht op de mat gelegd. De gasten uit de Domstad konden absoluut niet imponeren en schoten zelfs niet één keer op doel, hetgeen voornamelijk de verdienste was van een uitstekend Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*:

Ajax: Andre Onana 7; Noussair Mazraoui 7 (55. Sergiño Dest 6,5), Joël Veltman 6,5, Daley Blind 7,5, Nicolás Tagliafico 7; Lisandro Martínez 8,5, Donny van de Beek 8,5, Quincy Promes 7,5; Hakim Ziyech 7,5, Dusan Tadic 8 (69. Klaas-Jan Huntelaar 6), Zakaria Labyad 7 (76. Noa Lang -)

FC Utrecht: Maarten Paes 7; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 5,5, Justin Hoogma 5, Mark van der Maarel 5; Joris van Overeem 5, Bart Ramselaar 5,5 (39. Patrick Joosten 6), Adam Maher 5,5 (74. Giovanni Troupée -), Simon Gustafsson 5; Sander van de Streek 5, Gyrano Kerk 5,5 (83. Václav Cerny -)

Man of the Match: Lisandro Martínez

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen