Schilder duikt op bij AFC: "Hoopte op het buitenland"

10 november 2019, 13:20

Vorig seizoen was Robbert Schilder nog aanvoerder van SC Cambuur, waar zijn contract in de zomer afliep. De verdediger zag dat de juiste club zich niet voor het meldde en speelt nu bij AFC uit Amsterdam.

Zaterdag maakte hij zijn debuut in de wedstrijd tegen Noordwijk. "Ik trainde al een tijdje mee. Vorig jaar liep mijn contract af bij Cambuur. Sinds afgelopen week ben ik definitief aangesloten bij AFC", zegt de oud-speler van onder meer Ajax en NAC Breda tegen Omroep West. "In het begin heb ik nog wel gewacht op een aanbieding uit het betaald voetbal. Ik hoopte vooral op een leuk avontuur in het buitenland. Ik was er al wel vrij snel over uit dat ik na Cambuur geen stap omlaag wilde doen binnen de Eerste Divisie. Ik kon bij AFC meetrainen, ik heb ook nog een tijdje bij FC Volendam meegetraind om mijn conditie op peil te houden, daar ben ik ze dankbaar voor. Uiteindelijk is het bij AFC van beide kanten dusdanig goed bevallen dat het heeft geresulteerd in een samenwerking."

De 33-jarige Schilder verwacht het seizoen af te maken bij de club uit Amsterdam. "Mocht er nog iets uit het buitenland komen dan kan ik daarover nadenken, maar eerlijk gezegd ga ik daar niet meer vanuit."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen