ADO krijgt dreun: "Het is een beetje de wet van Murphy"

10 november 2019, 12:23

Het lukt ADO Den Haag maar niet om de juiste vorm te pakken te krijgen in de Eredivisie. De ploeg uit de Hofstad ging zaterdag met 1-0 ten onder bij Fortuna Sittard, dat daardoor langszij kwam op de ranglijst. ADO staat zestiende en zal beterschap moeten tonen, weet Alfons Groenendijk.

"We zitten in een penibele fase", was de conclusie na de wedstrijd bij Omroep West. "Dat merk ik ook aan de spelers. Je mist in de eerste helft wat vertrouwen. Dat hadden we wel tegen Vitesse en in fases tegen Heerenveen." ADO speelde vorige week gelijk tegen Heerenveen en won de week daarvoor knap bij Vitesse. Tegen Fortuna ging het dus weer mis.

"We hebben de tweede helft de kansen gehad", blijft Groenendijk positief. "Maar door de fase waarin we zitten, gaat de bal op de paal of op de lat. Dan maken we ook nog een buitenspelgoal. Het zit allemaal niet mee. Het is een klein beetje de wet van Murphy." De coach maakt zich zorgen over de situatie waarin zijn ploeg zit. "Logisch dat ik bezorgd ben. Het zou gek zijn als je dat niet bent. Ik zie nog steeds een goede samenwerking met de spelersgroep. Maar uiteraard kijk ik kritisch naar mezelf."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen