Onnavolgbare Messi helpt Barça aan koppositie La Liga

9 november 2019, 22:55   Bijgewerkt: 10 november 2019, 08:45

FC Barcelona is de nieuwe koploper van de Primera División. De Catalaanse club was zaterdagavond met 4-1 te sterk voor Celta de Vigo. Lionel Messi nam zijn team bij de hand door het gros van de doelpuntenproductie voor zijn rekening te nemen. Hij scoorde een penalty en twee vrije trappen. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd bij Barça.

Na de nederlaag tegen Levante (3-1) en de tegenvallende remise in de Champions League tegen Slavia Praag (0-0) overheerste het chagrijn bij Barcelona in aanloop naar het treffen tegen Celta de Vigo. Trainer Ernesto Valverde, die onder vuur ligt, wijzigde zaterdag zijn opstelling ten opzichte van de midweekse wedstrijd op enkele plekken. Onder meer De Jong bleef echter gewoon staan.

De van Ajax overgekomen middenvelder speelde een prima wedstrijd, maar alle aandacht ging logischerwijs uit naar Messi. Hij maakte tegen Celta zijn 34ste hattrick in de Primera División. Daarmee evenaarde hij Cristiano Ronaldo. Zijn eerste doelpunt maakte hij halverwege de eerste helft: vanaf de strafschopstip brak hij de ban in Camp Nou.

Nadat Celta door een rake vrije trap van Lucas Olaza op gelijke hoogte was gekomen, maakte Messi vlak voor rust zijn tweede van de avond. Vanaf een meter of 25 krulde hij de bal in de kruising, buiten het bereik van doelman Rubén Blanco. De Spaanse doelman moest vroeg in de tweede helft weer een antwoord schuldig blijven toen Messi opnieuw een vrije trap tegen de touwen schoot.

Het slotakkoord was niet voor de Argentijn, maar voor Sergio Busquets. Hij begon als reserve aan de wedstrijd, maar was door een blessure van Nélson Semedo halverwege de eerste helft binnen de lijnen gekomen. Door de 4-1 zege gaat Barça met evenveel punten als Real Madrid aan kop in de Spaanse competitie. Het doelsaldo van de Catalanen is echter ietsje beter.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!