Supporters van FC Utrecht demonstreren zondag in Amsterdam

9 november 2019, 21:10

Supporters van FC Utrecht gaan zondagochtend demonstreren voor het stadhuis in Amsterdam. Zij zijn het oneens met de beslissing van de gemeente Amsterdam om slechts 500 fans toe te laten in het uitvak van de Johan Cruijff ArenA tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

Vanwege ongeregeldheden in het verleden worden al jaren een beperkt aantal supporters van de bezoekende club toegelaten bij wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht. Het aantal werd na verloop van tijd verhoogd van 500 naar 650, maar door ongeregeldheden bij de laatste ontmoeting in mei zijn zondag weer slechts 500 supporters van Utrecht welkom.

FC Utrecht heeft op 6 november het verzoek gedaan om tóch 650 supporters toe te laten, maar tevergeefs. De aanhang van Utrecht besloot daarop de uitwedstrijd te boycotten. Supporters van de bezoekende club zullen zondag wel aanwezig zijn in Amsterdam, maar alleen om te demonstreren. "Dit is een demonstratie tegen het besluit van de gemeente Amsterdam", aldus Teun den Hartog, voorzitter van de SV FC Utrecht tegenover RTV Utrecht.

"Ze zeggen dat ze de capaciteit niet hebben om de veiligheid te garanderen. We hebben daar jarenlang in geïnvesteerd, maar dit druist daar volledig tegen in. Je voelt jezelf niet serieus genomen en we zijn weer terug bij af", baalt Den Hartog, die ervan uitgaat dat de demonstratie niet uit de hand gaat lopen. "We gaan een petitie aanbieden aan de gemeente Amsterdam waarin we zeggen wat we er van vinden. De supportersvereniging van Ajax is ook van harte welkom. Niet met z'n allen natuurlijk, maar hun voorzitter zal waarschijnlijk ook even langskomen, want ze zijn het ermee eens en vinden dat dit ons allemaal treft."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen