Leipzig stoomt door, geen revanche St. Juste en Boëtius

9 november 2019, 17:30   Bijgewerkt: 9 november 2019, 18:11

RB Leipzig heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. De titelkandidaat was in Berlijn met 2-4 te sterk voor Hertha BSC. Schalke 04 bleef tegen Fortuna Düsseldorf steken op een 3-3 gelijkspel, terwijl het FSV Mainz 05 van Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius weer een slechte beurt maakte door op eigen terrein met 2-3 te verliezen van Union Berlin.

Hertha BSC - RB Leipzig 2-4

Na een wat mindere periode verkeert RB Leipzig weer in goede vorm. Een week geleden werd FSV Mainz 05 met liefst 8-0 geslacht, midweeks werd in de Champions League Zenit St. Petersburg met 0-2 verslagen en zaterdagmiddag boekte de club uit Oost-Duitsland de vierde overwinning op rij. In Berlijn vielen de doelpunten in het laatste kwartier van de eerste en tweede helft.

Hertha - met Javairô Dilrosun en Karim Rekik in de basis en Daishawn Redan niet in de selectie - kwam na een halfuur op voorsprong door een doelpunt van Maximilian Mittelstädt. Een paar minuten later zette Timo Werner de 1-1 op het scorebord door vanaf de strafschopstip zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen te maken, waarna Marcel Sabitzer niet veel later de 1-2 voor zijn rekening nam. In de slotfase liep Leipzig via Kevin Kampl en opnieuw Werner uit naar 1-4, waarna Davie Selke namens de thuisploeg nog wat terugdeed. Door de zege stijgt Leipzig naar de tweede plaats in de Bundesliga.

Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf 3-3

In tegenstelling tot RB Leipzig maakte Schalke 04 wel een fout. In Gelsenkirchen kwam de ploeg van trainer David Wagner niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Fortuna Düsseldorf. De thuisploeg nam tot drie keer toe de leiding, maar de bezoekers kwamen even vaak langszij. Door de remise stijgt Schalke 04 niet naar de derde plaats, maar blijft het steken op de vijfde plek.

FSV Mainz 05 - Union Berlin 2-3

Het Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius heeft zich zaterdag niet kunnen revancheren voor de afgang van een week geleden, toen op bezoek bij RB Leipzig met 8-0 werd verloren. Voor eigen publiek verloor de dolende club met 2-3 van het gepromoveerde Union Berlin, waar Sheraldo Becker de hele wedstrijd op de bak bleef. Mainz blijft door de nieuwe nederlaag steken op de vijftiende plaats in de Bundesliga. De voorsprong op de degradatiezone bedraagt slechts twee punten.

Overige uitslag

Paderborn - Augsburg 0-1

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen