Chelsea geeft comeback tegen Ajax vervolg met competitiezege

9 november 2019, 15:26

Chelsea heeft het midweekse gelijkspel tegen Ajax zaterdagmiddag een vervolg gegeven met een competitiezege op Crystal Palace (2-0). Tammy Abraham en Christian Pulisic maakten op Stamford Bridge het verschil tegen de club van Patrick van Aanholt, die negentig minuten meespeelde.

Lampard kon vier dagen na het duel met Ajax niet beschikken over Jorginho. De man die tegen de Amsterdammers twee penalty's benutte zat een schorsing uit. Zijn afwezigheid deed zich voelen. Zonder de Italiaan oogde het spel van Chelsea moeizaam. Ook al had Chelsea N'golo Kanté weer terug van een blessure.

Pulisic wist als enige van Chelsea gevaar te stichten in de eerste helft. Grote kansen waren daar echter niet bij. De Londenaren waren niet bij machte de defensie van het stugge Crystal Palace kapot te spelen. De bezoekers speelden naar hun mogelijkheden, eveneens zonder goede mogelijkheden te krijgen. Dat maakte de eerste helft weinig spectaculair.

In de tweede helft wist Chelsea de ban vroeg te doorbreken. Een behendig tikje van Willian zette Abraham vrij voor doelman Vicente Guaita. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om zijn tiende competitiedoelpunt binnen te schuiven. Door de achterstand moest Crystal Palace meer uit zijn schulp kruipen. De gasten creëerden één geweldige mogelijkheid: James Tomkins kreeg een vrije kopkans, maar omdat de verdediger te veel moest bukken ging dat ten koste van de precisie en ging de bal naast.

Het duel werd beslist door Pulisic. De Amerikaan reageerde attent op een gekraakt schot van invaller van Michy Batshuayi. Met een kopbal zorgde Pulisic voor de 2-0 en staat Chelsea in ieder geval voor even op de tweede plek.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen