Nederlaag tegen Schreuder zorgt voor trainersontslag bij FC Köln

9 november 2019, 14:57

FC Köln heeft trainer Achim Beierlorzer ontslagen. De 1-2 nederlaag van vrijdag tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder deed hem de das om. De 51-jarige Beierlorzer was bezig aan zijn eerste klus in de Bundesliga. Köln, met Kingsley Ehizibue in de gelederen, staat na elf wedstrijden op de voorlaatste plaats.

Jürgen Locadia velde uiteindelijke het vonnis over Beierlorzer. De voormalig PSV-spits verzilverde gisteren in de 98ste minuut een strafschop. Het betekende alweer de achtste competitienederlaag voor Köln, dat afgelopen seizoen terugkeerde op het hoogste niveau van Duitsland. "Ik betreur dat ik niet het gewenste succes heb kunnen brengen", zegt Beierlorzer op het clubkanaal van Köln.

De clubleiding moet nog een opvolger zien te strikken. "We zoeken iemand die kan zorgen voor een nieuwe start en het tij kan keren", aldus technisch directeur Frank Aehlig. "Ik wil wel benadrukken dat Beierlorzer een zeer competente trainer is, met een open manier van communiceren. Dit besluit is dan ook teleurstellend voor ons. Maar onze doelen zijn tot nu toe niet bereikt en het is onze taak te zorgen dat dit wel gebeurt."

Maak kans op een PSV-shirt met ALLE handtekeningen erop!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen