Floranus: "Komst Van Rhijn teken dat het écht beter moest"

Floranus: "Komst Van Rhijn teken dat het écht beter moest"

9 november 2019 – Sherel Floranus is dit seizoen een van de openbaringen van sc Heerenveen. Onder Johnny Jansen is het eindelijk gaan draaien bij de vleugelverdediger. Al keert hij wel het liefst zo snel mogelijk terug naar zijn favoriete rechtsbackpositie.Floranus werd in de zomer van 2018 van Sparta gehaald als opvolger van Denzel Dumfries. Maar de 21-jarige Rotterdammer stelde in zijn eerste seizoen zwaar teleur. Floranus had gehoopt zich sneller aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Ook in de voorbereiding op het huidige seizoen verliep het nog wisselvallig.

"Slecht zelfs. Toen haalde de club Ricardo van Rhijn, een concurrent. Dat was voor mij het teken dat het écht beter moest", zegt de verdediger in de Leeuwarder Courant. "Toen de competitie begon, kreeg ik de kans van de trainer. Ik was zijn nummer één als rechtsback. Dat gaf me een enorme boost."

De laatste wedstrijden speelt Floranus als linksback, omdat Lucas Woudenberg niet aan de verwachtingen van Jansen voldoet. "Op links gaat het minder. Het voelt onwennig en ik wil vooral geen fouten maken. Ik speel ook liever op rechts, maar dit is de keus van de trainer. Verdedigend is het wel oké, maar aan de bal moet het beter. Ik moet meer brengen", aldus Floranus, die zaterdagavond tegenover zijn oude club Sparta staat.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021