Anderlecht wint door late goal op bezoek bij Zulte Waregem

8 november 2019, 22:25

Anderlecht heeft vrijdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij het hoger geklasseerde Zulte`Waregem door met 1-2 te winnen. De ploeg van Derrick Luckassen en Michel Vlap kwam op voorsprong door Nacer Chadli, moest een kwartier voor tijd de gelijkmaker incasseren, maar wist in de slotfase alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door de overwinning houdt het uitzicht op de plekken voor de play-offs voor het kampioenschap.

Nadat Anderlecht begin oktober de boel volledig omgooide en Frank Vercauteren als nieuwe trainer aanstelde gaat het stukken beter met de ploeg die dramatisch aan de competitie was begonnen. Met Nederlanders Derrick Luckassen in de basis en Michel Vlap op de bank begon Anderlecht de wedstrijd uitstekend en kwam het al na vier minuten spelen op voorsprong door voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli.

Anderlecht is inmiddels al zeven wedstrijden ongeslagen, maar moest in de tweede helft wel de gelijkmaker slikken. Cyle Larin maakte een kwartier voor tijd de 1-1 en zo leek een gelijkspel in de maak, maar nog geen tien minuten na de gelijkmaker kwam Anderlecht alweer op voorsprong. Kemar Roofe maakte de beslissende treffer en zorgde voor een nieuwe overwinning voor de ploeg van Vercauteren.

Door de overwinning klimt de ploeg van Vlap en Luckassen in ieder geval voor even naar de negende plek. De eerste zes plekken in België geven recht op deelname aan de play-offs voor het kampioenschap.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!