Wiegman trots na ruime overwinning: "Moeilijke wedstrijd"

8 november 2019, 21:04

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdag een monsterscore neergezet in de EK-kwalificatie. De uitwedstrijd tegen Turkije werd met liefst 0-8 gewonnen, tot grote tevredenheid van bondscoach Sarina Wiegman.

"Het hele team verdient een groot compliment", zei ze tevreden na de overwinning tegen de NOS. "Winnen is nooit vanzelfsprekend en dit was toch een moeilijke wedstrijd, in een andere ambiance dan we gewend zijn en tegen een tegenstander die eigenlijk niet wil voetballen."

Bij rust stond Oranje met 0-3 voor. Al snel werd de ban gebroken door Shanice van de Sanden. "Het is altijd lekker als je vroeg scoort. We hebben veel kansen gecreëerd en er ook veel afgemaakt. Als we hard werken en als team functioneren, kunnen we ook tegen teams die heel verdedigend spelen veel kansen creëren", zegt Wiegman. De coach had vrijdag een basisplaats ingeruimd voor verdedigster Aniek Nouwen. "Aniek doet het bij PSV heel goed en ze klopt al een tijdje aan de deur. Ze mocht het nu een keer vanaf het begin laten zien. Ze heeft het goed gedaan."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta! 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen