Reserverol voor Álvarez: "Ik moet mijn plek verdienen"

8 november 2019, 18:34

Edson Álvarez werd met hoge verwachtingen aangetrokken door Ajax, maar vooralsnog kan de Mexicaan niet imponeren. Op het middenveld oogt hij wat ongelukkig, terwijl hij als verdediger de kans nog niet heeft gekregen. De zomeraankoop blijft rustig onder zijn reserverol.

Álvarez begon dinsdag op de bank tegen Chelsea, omdat Erik ten Hag koos voor Donny van de Beek op de plaats voor de verdediging naast Lisandro Martínez. Ten Hag liet zich al ontvallen dat er 'zeker muziek zit' in de nieuwe formatie. Het ziet er daardoor niet goed uit voor Álvarez, zo weet hij zelf ook. "Ik blijf gewoon rustig en blijf hard werken, ik weet wat ik moet doen. We hebben een grote groep met veel geweldige spelers. Ik weet dat ik mijn plek moet verdienen", zegt hij tegen NH Sport. "Als ik speel probeer ik goed te presteren. Ik blijf rustig, maar uiteraard wil ik meer minuten toevoegen aan die ik al heb."

Álvarez kwam midweeks als invaller in het veld bij de waanzinnige wedstrijd tegen Chelsea. "Ik was een beetje boos omdat we meer hadden verdiend. Het team verdiende veel meer. Het was op een gegeven moment 4-1, dat deden we goed. Dan gebeuren er dingen waar je geen invloed op hebt. De wedstrijd had een nare nasmaak en dan word je wel een beetje boos", zegt de Mexicaan, die zelf nog dicht bij de 4-5 was. Zijn schot werd uit de hoek getikt. "Ik baalde dat ik die bal er niet inschoot."

Dit weekend speelt Ajax de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen