Club Brugge zet Diagne uit selectie na missen penalty tegen PSG

8 november 2019, 17:03

Mbaye Diagne heeft het helemaal verbruid bij Club Brugge. De Senegalese spits voelde zich midweeks in de Champions League geroepen om de penalty die de ploeg kreeg tegen Paris Saint-Germain te nemen en lapte daarmee de regels aan zijn laars. Hij is daardoor nu uit de selectie gezet.

Dat heeft Club Brugge vrijdag bekendgemaakt. Diagne werd midweeks de schlemiel van de avond, vanaf elf meter schoot hij de bal zwak richting de hoek waar doelman Keylor Navas ook heen dook. De doelman uit Costa Rica had de bal klemvast. Diagne had hiervoor de penalty opgeëist na een discussie met captain Hans Vanaken. Club Brugge-trainer Philippe Clément was ziedend en maakte meermaals wegwerpgebaren naar zijn spits. Club Brugge verloor het duel met 1-0.

Vrijdag had trainer Clément de nodige vragen te beantwoorden toen hij aanschaf voor een persconferentie. "Diagne heeft een domme fout gemaakt, eentje met waarschijnlijk gevolgen voor het resultaat. Iedereen was er heel kwaad over", zei hij. Ook gaf de coach aan dat de aanvaller tegen Antwerp FC dit weekend zeker niet bij de selectie zit.

Waneer Diagne terugkeert in de selectie, weet Brugge nog niet. "In de komende weken zal ik, op basis van zijn gedrag, beslissen over wat er volgt. Ik reken erop dat de fans mij voldoende vertrouwen om te weten dat ik de normen en waarden van Club begrijp en vanuit die waarden beslissingen vel", sprak de coach.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta! 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen