Nouwen verrassende naam in basiself van Oranjevrouwen

Nouwen verrassende naam in basiself van Oranjevrouwen

8 november 2019 – Aniek Nouwen is de surprise in de basisopstelling van de Oranjevrouwen. Het twintigjarige PSV-talent vormt het centrale duo moet Dominique Bloodworth. Anouk Dekker neemt zodoende plaats op de bank. Daarnaast keren Jackie Groenen en Shanice van de Sanden terug in het basiselftal. Nederland speelt vanmiddag (aftrap 17.00 uur) een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije.Nouwen had tot dusver drie caps achter haar naam staan. In de huidige kwalificatiecyclus maakte ze eerder tegen Slovenië een korte invalbeurt. Naast Bloodworth vormt ze samen met Desiree van Lunteren en Merel van Dongen de achterhoede van Nederland. Van Dongen krijgt dus op de linksbackpositie de voorkeur boven Kika van Es, die voor het eerst sinds het WK weer bij de Oranje-selectie hoort. Sari van Veenendaal staat zoals gebruikelijk onder de lat.

Van Es terug: "Na het WK moest ik geopereerd worden"

Groenen en Van de Sanden ontbraken tijdens de vorige interlandperiode wegens blessures. Terug in de selectie maakt het duo ook gelijk de rentree in het basiselftal. Daarmee nadert Van de Sanden een mijlpaal. Het duel met Turkije is voor de buitenspeelster haar 74ste interland. Voor ploeggenoot Sherida Spitse is het zelfs haar 174ste optreden in Oranje.

Opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Nouwen, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Roord

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019

  3. woensdag 13 november 2019