Slot zeer verheugd met Oranje-uitverkiezing Stengs en Boadu

8 november 2019, 16:00   Bijgewerkt: 8 november 2019, 16:16

AZ-trainer Arne Slot is zeer te spreken over de definitieve uitverkiezing van Calvin Stengs en Myron Boadu bij het Nederlands elftal. Vrijdagmiddag werd bekend dat beide spelers van de Alkmaarders bij definitief deel uit maken van de selectie van Ronald Koeman voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden van volgende week.

Stengs maakte al deel uit van de voorselectie, maar Boadu zat nog niet bij deze selectie waardoor een plekje bij de definitieve selectie voor hem nog meer als een verrassing kwam. Slot is zeer verheugd met de uitverkiezing van zijn twee smaakmakers en wijt hun plek in de Oranje-selectie aan het succes van zijn ploeg. "Dit is prachtig. Ik kan dit ook niet los zien van de prestaties van het hele team op dit moment", sprak hij tegenover het Algemeen Dagblad. Slot vindt het jammer dat zijn doelman, Marco Bizot, de schifting niet overleefde. "Helaas is onze keeper niet geselecteerd, hij heeft toch vaak de nul gehouden dit seizoen."

Technisch directeur van AZ, Max Huiberts, kent Stengs en Boadu al sinds zij deel uitmaken van de jeugdopleiding van de Alkmaarse club. "Dit is een heel mooi verhaal voor iedereen die werkzaam is in de opleiding natuurlijk. En ook een compliment voor de hele selectie die uitstekend presteert. Het kan niet op, op dit moment", zei hij vol trots. 

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen