Behangkoning Van Zweden adviseur van ADO Den Haag

Behangkoning Van Zweden adviseur van ADO Den Haag

8 november 2019 – John van Zweden krijgt een adviserende rol binnen ADO Den Haag. Zijn opdracht is van ADO weer een familieclub maken. Dat houdt in dat de banden tussen selectie, bestuur, sponsoren en supporters hersteld moeten worden. "Gezien alle onrust in de afgelopen jaren is het goed om de banden tussen alle stromingen binnen de club te verbeteren", aldus Van Zweden.De Haagse behangkoning was in het verleden mede-eigenaar van Swansea City. De formule die Van Zweden in Wales gebruikte, wil hij ook inzetten bij ADO. "ADO moet weer een familieclub worden en ik kijk er naar uit om me daar vanaf nu in deze rol voor in te zetten", laat Van Zweden weten aan Omroep West.

Lees ook: weer rode cijfers ADO Den Haag, maar verlies blijft beperkt

Ook heeft hij al zijn ideeën: "Zo zullen bijvoorbeeld bestuursleden of spelers die geschorst zijn af en toe tussen de ADO-supporters op de tribune staan of meereizen met de fans naar een uitwedstrijd. Het is slechts het begin van een grote stap naar meer eenheid binnen de club, want die zijn we een beetje kwijtgeraakt."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!

Van Zweden krijgt assistentie van Ruud Mansveld (manager merchandise) en directeuren Mohammed Hamdi en Henrik-Jan Rinner. Van die laatste vond Van Zweden dat hij beter kon vertrekken. "We zijn het niet altijd eens geweest de afgelopen tijd, maar na wat goede gesprekken is de lucht wat mij betreft geklaard. Het is mooi dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen aan de club", aldus de kersverse adviseur, die benadrukt dat het geen officiële functie betreft. "Maar dat zou het wel kunnen worden in de toekomst. Voorlopig ga ik één dag per week bij ADO aan de slag."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020