Ten Hag is op zijn hoede voor oude werkgever FC Utrecht

Ten Hag is op zijn hoede voor oude werkgever FC Utrecht

8 november 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag laat de wedstrijd van dinsdag tegen Chelsea in de Champions League (4-4) achter zich. De oefenmeester heeft het bizarre duel in het miljardenbal ondanks alle opschudding achter zich gelaten en richt zich op het Eredivisie-treffen met FC Utrecht, een 'gevaarlijke' tegenstander. "Dit FC Utrecht is het beste in jaren", loofde hij de opponent.Tijdens de persconferentie ging het uiteraard nog wel over de knotsgekke wedstrijd in Londen van dinsdagavond. "We moeten de wedstrijd achter ons laten, dat verwacht ik van de spelers namelijk ook", zei de coach. "Maar dit stop je wel in je bagage, dit vormt je als voetballer en als team." Overwogen om Joël Veltman of Daley Blind eerder te wisselen had hij wel degelijk. "Maar het zijn beide ervaren spelers, die weten hoe met een gele kaart om te gaan, maar ongeluk zit soms in een klein hoekje. Invallen in een duel met een moordend tempo kan ook een risico zijn."

Blessures
Een andere hele vervelende erfenis uit het duel met Chelsea is de knieblessure die David Neres vermoedelijk al voor de pauze van die wedstrijd opliep. "Dat hij toch doorspeelde, zegt iets over zijn mentaliteit." De Braziliaan is in elk geval tot de winterstop niet meer inzetbaar, bevestigde Ten Hag. "Zijn grote vorm kwam eraan, als die er al niet was", baalde de oefenmeester. "Ontzettend vervelend voor hem en het team."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Want Ten Hag leek tegen Chelsea misschien wel weer dé formatie gevonden waarmee alles op z'n plek leek te vallen bij Ajax. "Maar eigenlijk had ik al tegen PAOK zo willen spelen, alleen toen raakte Donny (van de Beek, red.) geblesseerd. Op basis van het drukzetten van Chelsea, heb ik voor voetballend vermogen van achteruit gekozen. Aanvallende voetballers kunnen altijd samenspelen, mits ze hun verdedigende discipline hebben."

Nu Blind en Veltman geschorst zijn, moet Ten Hag in de Champions League een nieuw duo smeden centraal achterin. Dat wil niet zeggen dat ze nu al ritme krijgen in Eredivisie-wedstrijden. "Dat is nog te ver weg, je hebt ook nog een interlandperiode waarin ze ritme op kunnen doen", zei Ten Hag. "Maar voor de spelers die een kans krijgen, is het wel een geweldig podium om zich te tonen."

FC Utrecht
Tegen Utrecht kiest Ten Hag 'gewoon' voor de sterkste elf waarmee hij zijn oude werkgever kan verslaan. "Ze hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt en er staat een buitengewoon goed team, met een aantal verrassingselementen. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en dat daagt uit, we moeten een hoog niveau halen om ze van ons af te halen", is hij op zijn hoede voor komende zondag.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 14 november 2019

  2. woensdag 13 november 2019

  3. dinsdag 12 november 2019