Ajax in ieder geval tot aan winterstop zonder Neres

8 november 2019, 13:17

Ajax moet het tot de winterstop stellen zonder David Neres. De Braziliaan is in de resterende weken van dit kalenderjaar uitgeschakeld door een knieblessure. Dat heeft Erik ten Hag vrijdag laten weten op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd van zondag tegen FC Utrecht.

In het duel met Chelsea kreeg Neres problemen met zijn meniscus. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij onder het mes moet. Volgens de prognose keert de aanvaller in de winterstop terug. "Maar dit kan ook langer duren, dat hangt van het herstel af", aldus Ten Hag. "Direct na de wedstrijd was al duidelijk dat er wat was. Dat het van deze aard is, is een grote tegenvaller. Voor hem en het team ontzettend vervelend. Zijn grote vorm kwam eraan, als die er al niet was."

Neres moest aan het begin van dit seizoen genoegen nemen met een reserverol. De laatste wedstrijden keerde de buitenspeler terug in de basis en speelde hij ook verdienstelijk. Zo scoorde Neres tegen Feyenoord en PEC Zwolle. De komende wedstrijden was hij ook verzekerd geweest van een basisplaats, zeker ook omdat Ten Hag tegen Chelsea zijn ideale opstelling gevonden leek te hebben. Wie Neres gaat vervangen, wilde de Ajax-trainer nog niet verklappen.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen