Koeman neemt Stengs, Boadu én Weghorst op in selectie

Koeman neemt Stengs, Boadu én Weghorst op in selectie

8 november 2019 – Bondscoach Ronald Koeman heeft Calvin Stengs en Calvin Boadu opgenomen in de defintieve selectie van het Nederlands elftal voor de interlands met Noord-Ierland en Estland. Zoals verwacht zijn Steven Bergwijn en Donyell Malen er niet bij, terwijl Memphis Depay en Matthijs de Ligt wél zijn opgeroepen. PSV'er Mohamed Ihattaren is er in overleg met Koeman nog niet bij.Onduidelijk is nog of De Ligt en Memphis volledig fit zijn. Laatstgenoemde is vermoedelijk een twijfelgeval, waardoor Boadu is opgenomen in de 25-koppige selectie van Koeman. Ook Wout Weghorst is opgeroepen bij Oranje, net als zijn concurrent Luuk de Jong. Dat duidt er eveens op dat achter de inzetbaarheid van Memphis een groot vraagteken staat, Boadu is vermoedelijk de directe vervanger van PSV'er Malen. Voor AZ-spits Boadu is het een extra verrassing, aangezien hij niet was opgenomen in de voorlopige selectie van Koeman. Stengs zat daar wel bij en debuteert eveneens bij het Nederlands elftal. 

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Stengs en Boadu maken beide een uitstekend seizoen door en zitten ook al langere tijd bij de selectie van Jong Oranje. Stengs scoorde dit seizoen dertienmaal in 21 optredens, terwijl Stengs achtmaal doel trof in 22 duels en ook nog eens tien assists gaf. Koeman gaf eerder al aan dat het duo wel in beeld was en is nu opgeroepen door al het blessureleed bij de selectie.

Afvallers
Tonny Vilhena, Hans Hateboer, Marco Bizot en Malen (geblesseerd) hebben de definitieve schifting van Koeman niet overleefd. Zij waren de vorige keer - op Malen na - ook het kind van de rekening. Davy Pröpper keert terug in het keurkorps van Koeman, dat zich opmaakt voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. Ihattaren is nog niet bij: 'De bondscoach en de PSV-middenvelder hebben dit in onderling overleg besloten', zo staat in het persbericht te lezen. Koeman gaf eerder aan het goed te begrijpen als het talent nog graag tijd zou doorbrengen met zijn familie, gezien zijn privé-omstandigheden. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019

  3. woensdag 13 november 2019