Transferweekje: Bayern wil Ten Hag, bijltjesweek en Smaldini

9 november 2019, 12:00

Nog minder dan twee maanden voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine gaat daarom steeds meer draaien. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Bayern zoekt tussenpaus, volgend seizoen Ten Hag of Tuchel

Erik ten Hag of Thomas Tuchel moet de nieuwe trainer worden van Bayern München. Maar wel vanaf het nieuwe seizoen. Ten Hag beloofde Ajax dit seizoen trouw te blijven en ook Tuchel is gebonden aan zijn contract (tot medio 2021) bij Paris Saint-Germain. Volgens De Telegraaf is de kans levensgroot dat Ten Hag komende zomer vertrekt naar München. Onder andere het gigantische salaris van Tuchel in Frankrijk vergroot de kansen voor Ten Hag. Voor het lopende seizoen zoekt Bayern dus een tussenpaus om de ontslagen Niko Kovac op te volgen. Der Rekordmeister zag Ralf Rangnick als meest realistische en betaalbare optie, maar de voormalig succestrainer van RB Leipzig zegde af. Arsène Wenger blijft daarom een belangrijke kandidaat. Over de Fransman werd gezegd dat Bayern hem toch niet wilde. Wenger zelf beweert wat anders. Volgens hem staat er volgende week een gesprek gepland. 

Lees meer: 'Ten Hag op pole-position voor vacature Bayern München'

{image[302201][right-half][Frank Arnesen]}Feyenoord: hoe nu verder? 

Dick Advocaat trekt de kar in De Kuip en zal dit seizoen volmaken. Maar hoe moet het verder met de Rotterdammers? Diverse contracten lopen af in Rotterdam-Zuid. Renato Tapia wil volgens De Telegraaf graag in Nederland blijven en staat open voor een contractverlenging. Frank Arnesen - hij wordt spoedig verwacht als nieuwe technisch directeur - moet vol aan de bak. Ook voor talent Cheick Touré is veel interesse, zou zei zijn zaakwaarnemer deze week tegenover ELF Voetbal. Jan-Arie van der Heijden, Kenneth Vermeer, Eric Botteghin en Leroy Fer (wel met een cluboptie) hebben een aflopend contract, terwijl er ook een hoop huurlingen zijn én er een nieuwe trainer moet komen. De korte termijn is gedekt met Dick, maar hoe nu verder?

Bijltjesweek

Wie halen allemaal de kerst? Het had zomaar een vraag kunnen zijn deze week, want er vonden behoorlijk wat ontslagen plaats op de Europese velden. In Spanje werd bij Celta de Vigo en Leganés een nieuwe coach aangesteld, in Duitsland moest Niko Kovac het veld ruimen en in de Serie A kreeg Brescia-trainer Euenio Corini zijn congé. Het zijn niet de enige coaches onder druk: Carlo Ancelotti (Napoli) ligt vol onder vuur en Ernesto Valverde (FC Barcelona) heeft eveneens niet meer het grootste krediet. Alle coaches die bijltjesweek hebben overleefd zijn al blij, al duurt het nog even tot de kerst.   

{image[333393][right-half][]}Ajax en Feyenoord bekijken Belgisch talent

Ajax en Feyenoord stuurden gisteren (vrijdag) scouts naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Waarschijnlijk niet voor een speler van die club, maar voor een duo van het bezoekende Anderlecht. Dat suggereert Het Laatste Nieuws. Volgens de Belgische krant is het een publiek geheim dat de talentvolle middenvelders Yari Verschaeren (18) en Albert Sambi Lokonga (20) in de smaak vallen. Maar niet alleen Ajax en Feyenoord maakten de reis naar België. Zij werden in Waregem vergezeld met scouts van tal van clubs, waaronder Arsenal, Internazionale, Manchester United, Sevilla en Atalanta.

Chris Smaldini 

AS Roma gaf deze zomer ruim honderd miljoen euro aan transfers, maar de relatief goedkoop gehuurde Chris Smalling is vooralsnog dé openbaring van het elftal. De achterhoedespeler van Manchester United maakt zo'n goede indruk dat hij gekscherend zelfs Smaldini wordtgenoemd in Italië. In de Engelse en Italiaanse media weet men dan ook één ding zeker: ze doen er in de Italiaanse hoofdstad alles aan om hem blijvend over te nemen van de Engelsen. Hij zou slechts negentien miljoen euro hoeven kosten en zoals hij nu speelt, is dat een schijntje.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen