Feyenoord niet ontevreden: "Alle risico's nemen niet verstandig"

Feyenoord niet ontevreden: "Alle risico's nemen niet verstandig"

7 november 2019 – Feyenoord kan leven met het gelijkspel tegen Young Boys. Volgens trainer Dick Advocaat zat er tegen de koploper uit Zwitserland niet meer in en het leek de oefenmeester niet verstandig om tijdens het duel (1-1) nog al te veel risico's te nemen.Dat laat de Kleine Generaal weten in gesprek met RTL7. "Ik denk dat 1-1 wel de juiste weergave was. Het is toch een lastige ploeg om tegen te spelen, met al die snelheid voorin. Daar kregen zij wel aardige kansen door. Wij hadden ook mogelijkheden, maar er zat niet meer in. Alle risico's nemen leek me niet verstandig."

Na de 1-0, een penalty van Steven Berghuis, zag de nieuwe trainer dat zijn ploeg langzaam terugviel. Toch is hij redelijk tevreden. "Ik vond dat we onnodig veel balverlies leden. Maar dat kan alleen maar beter. Je kan niet na zes dagen verwachten dat het meteen goed gaat. Ze hebben hard gewerkt."

Met de winst van Rangers gaan de Schotten nu samen met Young Boys aan de leiding in de groep. Beide ploegen hebben zeven punten, terwijl Porto en Feyenoord er vier hebben. "We hebben nog twee wedstrijden te gaan, dus alles is nog mogelijk. Maar het is wel moeilijk, al wisten we dat vooraf al", aldus Advocaat.

Beruste Berghuis
Ook doelpuntenmaker Berghuis denkt niet dat Feyenoord recht had op drie punten. "De eerste helft hebben we wel mogelijkheden gehad, maar in de tweede helft zijn we slordig en komen we bijna niet meer van eigen helft af." Zijn gezicht sprak boekdelen nadat hij te horen kreeg dat Rangers had gewonnen van Porto: "Achteraf gezien was een gelijkspel bij die wedstrijd beter geweest voor ons."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020