Bruma en Weghorst laten zich met Wolfsburg verrassen door Gent

7 november 2019, 23:08   Bijgewerkt: 7 november 2019, 23:32

VfL Wolfsburg is donderdagavond tegen zijn eerste nederlaag in de groepsfase van de Europa League aangelopen. Met Jeffrey Bruma en Wout Weghorst binnen de lijnen ging de Duitse formatie met 1-3 onderuit tegen KAA Gent. De Belgen gaan door de verrassende overwinning aan kop in Groep I.

Wolfsburg begon het seizoen uitstekend, maar de laatste weken vallen de resultaten tegen. In de competitie veroverde de club van trainer Oliver Glasner slechts twee punten in de laatste drie wedstrijden, in het bekertoernooi werd met liefst 1-6 verloren van RB Leipzig en nu is Wolfsburg ook voor de derde achtereenvolgende keer tegen puntenverlies aangelopen in de Europa League.

João Victor bezorgde Wolfsburg nog een goede start door na twintig minuten de score te openen. Na rust ging het echter mis voor de Duitsers. Roman Yaremchuk tekende na vijftig minuten voor de gelijkmaker, Laurent Depoitre zette Gent vervolgens op voorsprong en Michael Ngadeu-Ngadjui besliste daarna de wedstrijd door de 1-3 binnen te koppen.

Met acht punten uit vier wedstrijden gaat Gent nu aan kop in Groep I. Wolfsburg volgt op drie punten, Saint-Étienne en Oleksandriya hebben vijf punten minder.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!