Nederlaag doet Van Bommel pijn: "Dit is een harde tik"

Nederlaag doet Van Bommel pijn: "Dit is een harde tik"

7 november 2019 – Het is crisis bij PSV. In Oostenrijk wist de Eindhovense club donderdagavond voor de vijfde keer op rij niet te winnen. LASK Linz was met liefst 4-1 te sterk voor de ploeg van Mark van Bommel. De trainer realiseert zich dat de druk verder is toegenomen door de nieuwe nederlaag.De wedstrijd in Linz begon nog wel goed voor PSV, dat snel op 0-1 kwam door een rake strafschop van Daniel Schwaab. Na rust ging het, niet voor de eerste keer de laatste weken, echter helemaal mis. "We hebben wel een paar tikken gehad de laatste tijd. Dit is een harde tik. Ik had 'm ook niet verwacht", begint Van Bommel voor de camera van FOX Sports.

De trainer noemt LASK Linz een 'opportunistische en hardwerkende ploeg'. "Ze doen er alles aan het de tegenstander moeilijk te maken, onder andere met vechtvoetbal. Je moet daar vaker onderuit komen. Die rust moet in het elftal zitten. Als je die rust hebt, krijg je mogelijkheden. Dat hebben we niet goed gedaan", gaat de trainer verder.

Tot tien minuten na rust hield PSV het vol. "We hadden de discipline om het verdedigende werk op te lossen. In de tweede helft doe je dat één keer dit en dan weet je dat ze nog opportunistischer worden en harder gaan werken, waardoor je onder druk komt. We zijn niet in staat daar onderuit te voetballen. Na de 2-1 kan Bruma nog de 2-2 maken, maar dit was wel te weinig. Je kunt niet met 4-1 verliezen. Hoe we weer boven de ondergrens komen? Door hetzelfde blijven te doen. Dat klinkt heel makkelijk als je vijf keer niet wint, maar het is niet zo dat we zeggen: laat maar lopen."

Bergwijn en Malen
Van Bommel miste onder meer Steven Bergwijn en Donyell Malen in Oostenrijk. De Oranje-internationals kampen met blessures. "Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn spelers van de buitencategorie. Die mis je. Er zijn verklaarbare redenen waarom je een aantal keer verliest. Je hebt rode kaarten, een paar blessures, een paar spelers die er niet bij zijn. Maar je moet reëel en eerlijk zijn: je kunt niet vijf keer achter elkaar niet winnen."

Wil jij een shirt met de handtekeningen van ALLE PSV'ers erop? Dan is dit je kans!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 7 december 2019

  2. vrijdag 6 december 2019