Concurrenten De Jong gidsen Sevilla naar knock-outfase EL

7 november 2019, 21:17

Sevilla heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Spaanse club was donderdagavond met 2-5 te sterk voor Dudelange. Luuk de Jong begon op de bank bij Sevilla, maar werd vlak na rust binnen de lijnen gebracht.

?Op het moment dat De Jong zijn entree maakte, leidde Sevilla al met 4-0. Munas Dabbur, concurrent van de van PSV overgekomen spits, opende na ruim een kwartier de score. Daarna volgden de doelpunten elkaar op rap tempo op. Munir El Haddadi, eveneens een aanvaller die op de positie van De Jong uit de voeten kan, verdubbelde de marge. Vervolgens maakte zowel Dabur als Munir nog voor rust zijn tweede van de avond.

Vroeg in de tweede helft kwam De Jong binnen de lijnen voor Nolito, waarna Munir zijn officieuze hattrick completeerde. Dudelange, dat nog steeds kans maakt op overwintering, redde vervolgens de eer door nog twee keer te scoren via Danel Sinani. De Jong, die nog maar één keer scoorde voor Sevilla, slaagde er in de minuten die hij kreeg niet zijn doelpuntentotaal te verdubbelen.

Sevilla is door de 2-5 zege zeker van de eerste plek Groep A. Dudelange, APOEL Nicosia en Qarabag strijden om het tweede startbewijs voor de knock-outfase.