Slot geniet van AZ: "Dit zijn spelers die zelfvertrouwen hebben"

7 november 2019, 19:25

Met een lach op zijn gezicht stond Arne Slot de pers te woord na de afgetekende 0-5 overwinning van AZ bij Astana. De Alkmaarders waren donderdag heer en meester tegen de Kazachen, die van geluk mochten spreken dat zij niet nóg meer doelpunten tegen kregen. Dat AZ net als vorige week weer met grote cijfers zou winnen, zag Slot niet zien aankomen.

"Voor de wedstrijd heb ik een heel verhaal gehouden over het feit dat ze met een beter elftal zouden spelen en dat we echt niet zomaar weer met 6-0 zouden winnen. Dat is allemaal precies uitgekomen, want het werd 5-0", grapt hij in gesprek met FOX Sports. Myron Boadu opende na een halfuur de score namens AZ, waarna Fredrik Midtsjø, Oussama Idrissi, Pantelis Hatzidiakos en weer Boadu in de tweede helft de score opvoerden.

"In de rust zaten de spelers teleurgesteld in de kleedkamer. Ik zei tegen ze: misschien denken jullie dat jullie altijd met 0-4 voor kunnen staan in de rust, maar zo werkt het niet. In de eerste helft hebben we al genoeg kansen gecreëerd en zo goed als niks weggegeven, dus er was geen reden om ontevreden te zijn", vervolgt de trainer, die vindt dat zijn team 'geweldig goed' gespeeld heeft. "Ik heb de jongens dingen zien doen waarvan ik denk: dit zijn spelers die zelfvertrouwen hebben. Dat is ook terecht, want ze spelen heel goed."

AZ staat door de overwinning tegen Astana op acht punten uit vier wedstrijden. Manchester United en Partizan, die later op de donderdag tegen elkaar spelen, volgen op respectievelijk één en vier punten. "We moeten nu tegen Partizan, wat ik echt een heel goede ploeg vond. Daar moeten we tegen gelijkspelen of van winnen. Doen we dat niet, dan zit ik er niet heel erg naast als ik denk dat ze van Astana kunnen winnen. Wij moeten dan nog naar Manchester. We zijn niet overwinterd, maar hebben wel een heel belangrijke stap gezet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen