Stam weerspreekt Van der Heijden: "Ik bepaalde zelf"

7 november 2019, 19:01

Jaap Stam weerspreekt dat hij niet alles zelf besloot bij Feyenoord. Dat suggereerde Jan-Arie van der Heijden onlangs in een interview met FOX Sports. "Dat is niet zo. Die bepaalde ik echt zelf. Ik laat me niet leiden door anderen", aldus de onlangs opgestapte trainer in een interview met RTL Sport.

In een gesprek met oud-voetballer Andy van der Meijde reageert Stam voor het eerst uitgebreid op zijn vertrek bij Feyenoord. De trainer uit Kampen stapte anderhalve week op. "Je hebt een visie en een manier van voetballen. Als ik dan zie, dat het moeilijk gaat of er niet uit gaat komen, dan houdt het op", aldus Stam, die na de 4-0 nederlaag tegen Ajax zijn taken naast zich neerlegde.

"Sjaak Troost (technisch directeur ad-interim, red) en Toon van Bodegom (voorzitter van de raad van commissarissen, red.) zeiden dat ze me niet kwijt wilden", vertelt Stam. "Ze wilden de toekomst in met mij. Dat waardeer ik. Zij zijn twee mensen die het beste met Feyenoord voor hebben. Ondanks dat er heel veel speelt binnen de club, met allerlei groepjes. Maar ik heb alles afgewogen. Toen bleef ik toch bij mijn standpunt: misschien was het beter dat een ander voor deze groep ging staan."

{image[337708][right-half][]}Eigen beslissing

Het vertrek van Stam bij Feyenoord had niets te maken met de boze supporters die de spelersbus opwachtten na de afstraffing in De Klassieker. "We weten allemaal hoe supporters zijn. Zij zijn vaak kortzichtig. Dat begrijp je ook wel, maar ze geven je geen tijd en willen de situatie, waarin de club zich bevindt, niet accepteren. Dat is heel jammer."

Toekomst

Zijn klus bij Feyenoord wordt niet zijn laatste, vertelt Stam. "Het kriebelt. Ik wil nog wel met een elftal aan de bak en er iets moois van proberen te maken", aldus de trainer, die zichzelf niet Erik ten Hag bij Ajax ziet opvolgen. "Dat zal geen optie zijn. En dat hoeft ook niet. Het buitenland is ook wel mooi."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen