Beenhakker (77) begrijpt niets van de VAR: "Ik erger me dood"

7 november 2019, 18:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Leo Beenhakker begrijpt helemaal niets meer van de VAR. De gepensioneerde trainer (77) denkt dat de belangen zo groot zijn geworden in het voetbal, dat er tegenwoorden op elk moment gelet wordt. Die uitspraak doet Beenhakker in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na de turbulente Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Ajax (4-4) ligt het scheidsrechterskorps en het gebruik van de VAR weer onder vuur. Beenhakker sluit zich aan bij de critici. "Ik snap er helemaal niets meer van. Het zijn oeverloze discussies. Die hele VAR functioneert niet zoals hij zou moeten functioneren. Bij buitenspel zie je bijvoorbeeld nooit het beeld van het moment dat iemand wordt aangespeeld. De ene keer is het een teennagel dan is het weer een windvlaag waardoor je haarlok buitenspel staat. Daar ben ik te oud voor geworden. Ik erger me dood."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

De voormalig trainer van Ajax, Feyenoord en Real Madrid denkt dat het voor de toeschouwer tegenwoordig niet meer te begrijpen is. "Voor bepaalde sleutelsituaties is de VAR prima. Maar laat die scheids van zestien tot zestien zijn eigen wedstrijd fluiten. Als ik thuis zit te kijken, ga ik wat anders doen als het spel weer wordt stilgelegd. En in het stadion zit ik soms vijf minuten wat om me heen te kijken. Het wordt er niet beter en leuker op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen