Wiegman blijft waakzaam ondanks perfecte score in kwalificatie

7 november 2019, 14:49   Bijgewerkt: 7 november 2019, 14:55

De Oranje Leeuwinnen hebben na vier kwalificatieduels nog altijd de volle score en zijn goed op weg naar het EK. Vrijdag gaat de ploeg van Sarina Wiegman op bezoek bij de vrouwen van Turkije, de nummer vijf in de poule. "De verwachtingen zijn hoog en iedereen verwacht dat we winnen én goed spelen, maar je moet nooit iets als een vanzelfsprekendheid zien", tempert de bondscoach de euforie.

Het moet heel gek gaan lopen wil Oranje zich niet plaatsen voor het EK. De ploeg van Wiegman gaat fier aan kop en heeft na vier wedstrijden al een voorsprong van zes punten op de nummers twee, drie en vier in de poule. Bondscoach Wiegman wil echter niet te ver op de zaken vooruitlopen en blijft scherp. "Je ziet als ons team bij elkaar komt dat ze veel zin hebben om te voetballen en voor Oranje uit te komen", sprak zij tegenover het Algemeen Dagblad. "Wij kijken dan weer met de staf hoe we weer beter kunnen voetballen. Daar zijn we elke dag mee bezig, daar komt een bepaalde norm in. Gemakzucht is gewoon heel gevaarlijk."

Wil jij een shirt met de handtekeningen van ALLE PSV'ers erop? Dan is dit je kans!

De selectie van Wiegman is in deze interlandperiode een stuk sterker dan tijdens de vorige keer dat de Oranjevrouwen bij elkaar kwamen. Jackie Groenen, Shanice van de Sande en Kika van Es keren namelijk alle drie terug na hun afwezigheid tijdens de vorige interlandperiode. Lieke Martens en Lineth Beerensteyn ontbreken vanwege blessures nog altijd bij de Oranje Leeuwinnen. De heenwedstrijd tegen Turkije werd met 3-0 gewonnen en Wiegman verwacht vrijdag een zelfde spelbeeld als in die overwinning. "Ik verwacht wel dat wij de bal hebben, het spel maken. Eigenlijk zoals alle wedstrijden. Maar de uitwedstrijden zijn wel gewoon een enorm verschil ten opzichte van duels in Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen