Club Brugge boos op missende Diagne: 'Het spijt me ontzettend'

Club Brugge boos op missende Diagne: 'Het spijt me ontzettend'

7 november 2019 – Club Brugge verloor woensdagavond met 1-0 van Paris Saint-Germain, een stuk beter dan de 0-5 nederlaag in de thuiswedstrijd van twee weken geleden. Toch is Brugge niet tevreden, want een kwartier voor tijd miste spits Mbaye Diagne een penalty. De Senegalees ruziede met vaste penaltynemer Hans Vanaken en verprutste vervolgens de strafschop door te missen. Tot woede van Club Brugge.Diagne werd de schlemiel van de avond, vanaf elf meter schoot hij de bal zwak richting de hoek waar doelman Keylor Navas ook heen dook. De doelman uit Costa Rica had de bal klemvast. Diagne had hiervoor de penalty opgeëist na een discussie met Vanaken. Club Brugge-trainer Philippe Clément was ziedend en maakte meermaals wegwerpgebaren naar zijn spits. De Senegalees kwam na afloop niet voor de camera, maar via zijn Instagram-pagina maakte hij zijn excuses.

'Het spijt me ontzettend. Ik zat absoluut verkeerd en wilde alleen het team helpen, maar daarbij maakte ik een grote fout. Ik wil me ten eerste excuseren bij de trainer, de aanvoerder, mijn ploeggenoten en zeker ook de fans. Ik zal er alles aan doen om terug te geven wat jullie verdienen. Het spijt me, Club-familie', schreef hij.

In België raakt men niet uitgepraat over de 'onbegrijpelijke situatie' en ook Jan Mulder sprak er bij Q2 schande van. "Ik zou hem op zijn minst een tijdje negeren, dit kan niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019