Gisteren gemist: Bosz wint voor het eerst, Walker tussen de palen

7 november 2019, 09:51   Bijgewerkt: 7 november 2019, 10:01

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 6 november.

Bosz pakt eerste Champions League-overwinning tegen Atletico Madrid

Peter Bosz heeft zijn eerste overwinning in de Champions League binnen met Bayer Leverkusen. In een spannende wedstrijd was de ploeg van Bosz met 2-1 te sterk voor Atletico Madrid. Thomas Partey maakte in de eerste helft een eigen goal en bracht zo Leverkusen aan de leiding, in de tweede helft verdubbelde Kevin Volland die voorsprong. Morata maakte in de extra tijd nog de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zou er niet meer komen.

Man City pakt met keeper Walker punt tegen Atalanta

De woensdagavond in Groep C is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Debutant Atalanta Bergamo pakte woensdag het eerste punt in de historie door 'thuis' met 1-1 gelijk te spelen tegen Manchester City. In de 81ste minuut stormde Josip Ilicic op het vijandelijke doel af en werd hij getackeld door keeper Claudio Bravo. De Chileen was in de rust in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Ederson, maar maakte het duel niet vol. Hij kreeg rood voor zijn charge en daardoor moest verdediger Kyle Walker invallen en op doel gaan staan. Op wonderlijke wijze hield hij zijn doel schoon: 1-1.

Juventus scoort weer laat en gaat door in miljardenbal

Zonder groots te spelen heeft Juventus een ticket voor de achtste finales van de Champions League veiliggesteld. Ook de vierde groepswedstrijd werd woensdag in winst omgezet. Dat hadden de Italianen te danken aan invaller Douglas Costa, die met een prachtige solo de beslissende goal maakte: 1-2.

UEFA-regels: seponeren rode kaarten Ajax niet mogelijk

Hoe graag Ajax ook zou willen, bezwaar aantekenen tegen de rode kaarten van Daley Blind en Joël Veltman heeft weinig zin. In de reglementen van de UEFA staat dat beslissingen van scheidsrechters hoe dan ook definitief zijn. Erik ten Hag opperde na afloop van Chelsea - Ajax (4-4) nog om beide kaarten te seponeren.

Vitesse legt Keisuke Honda tot het einde van het seizoen vast

Keisuke Honda keert definitief terug in de Eredivisie. Vitesse communiceert woensdag via de officiële kanalen dat de 33-jarige Japanse middenvelder tot het einde van het seizoen is vastgelegd. De voorbije dagen trainde Honda al mee in Arnhem. Honda liep sinds vorige week donderdag rond op het trainingsveld van Vitesse. De clubloze Japanner zou 'vrijblijvend meetrainen', maar al snel sprak coach Leonid Slutsky de hoop uit dat de routinier definitief aan de slag zou gaan in Arnhem.

Hansen loodst Oranje onder 17 met hattrick naar kwartfinale

Aan de hand van Sontje Hansen heeft Oranje onder 17 de kwartfinale van het WK in Brazilië bereikt. De Ajacied maakte dinsdagnacht (Nederlandse tijd) alle doelpunten in de met 1-3 gewonnen achtste finale tegen Nigeria. In de volgende ronde ontmoet het elftal van bondscoach Peter van der Veen (op archiefbeeld) Paraguay of Argentinië.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen