Man City pakt met keeper Walker punt tegen Atalanta

Man City pakt met keeper Walker punt tegen Atalanta

6 november 2019 – De woensdagavond in Groep C is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De vier ploegen uit de groep maakten er namelijk een groot spektakel van. Debutant Atalanta Bergamo pakte woensdag het eerste punt in de historie door 'thuis' met 1-1 gelijk te spelen tegen Manchester City.Atalanta - Manchester City 1-1
Het leek er lange tijd niet op dat deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel zou eindigen. Na elf minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong door een goal van Raheem Sterling, die profiteerde van domverlies van Marten de Roon. Hij stond net als landgenoot Hans Hateboer in de basis. Atalanta had het lastig en kon op 0-2 achterstand komen, maar Gabriel Jesus hielp een penalty om zeep door slordig naast te schieten. Dat kwam City uiteindelijk duur te staan. Kort na rust viel de 1-1 van Mario Pašalic. Hij kopte raak uit een geweldige voorzet van captain Alejandro Gomez.

Daarmee was de koek nog niet op. In de 81ste minuut stormde Josip Ilicic op het vijandelijke doel af en werd hij getackeld door keeper Claudio Bravo. De Chileen was in de rust in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Ederson, maar maakte het duel niet vol. Hij kreeg rood voor zijn charge en daardoor moest verdediger Kyle Walker invallen en op doel gaan staan. Op wonderlijke wijze hield hij zijn doel schoon: 1-1.

Dinamo Zagreb - Shakthar Donetsk 3-3
Dinamo Zagreb en Shakthar Donetsk stonden voor vandaag op vier punten en dus zou de winnaar een geweldige slag kunnen slaan. Die winnaar leek de thuisploeg te worden, want mede door de impulsen van voormalig Ajax-target Dani Olmo stond er bij het ingaan van de blessuretijd een 3-1 voorsprong op de borden. Door twee zeer late goals, waaronder een omstreden penalty, eindigde het echter in 3-3. Beide teams eindigden het duel overigens met tien man en zullen samen gaan strijden wie er tweede wordt in de poule.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021