Bosz pakt eerste Champions League-overwinning tegen Atletico

6 november 2019, 23:01   Bijgewerkt: 7 november 2019, 09:59

Peter Bosz heeft zijn eerste overwinning in de Champions League binnen met Bayer Leverkusen. In een spannende wedstrijd was de ploeg van Bosz met 2-1 te sterk voor Atletico Madrid. Thomas Partey maakte in de eerste helft een eigen goal en bracht zo Leverkusen aan de leiding, in de tweede helft verdubbelde Kevin Volland die voorsprong. Morata maakte in de extra tijd nog de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zou er niet meer komen.

Leverkusen stond na drie wedstrijden nog altijd op 0 punten en speelde tegen Atletico voor de laatste kans om nog uitzicht te houden op de volgende ronde. De ploeg van Peter Bosz begon beter aan de wedstrijd en kreeg via spits Kevin Volland na twintig minuten een uitstekende kans, maar Jan Oblak redde goed. Net voor de rust kwam Leverkusen alsnog op een verdiende voorsprong. Uit de zevende corner van de thuisploeg was het eindelijk raak, al had het hier wel een Atletico-speler voor nodig, want Thomas Partey kopte in zijn eigen goal.

Door deze overwinning blijft de ploeg van Peter Bosz nog altijd in de race voor een plek bij de eerste twee. Het staat nu op een derde plek en heeft een gelijk aantal punten met Lokomotiv Moskou. Atletico blijft op zeven punten staan en staat op een tweede plek achter Juventus.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!