PSG moeizaam langs Brugge, Real dankt piepjonge Rodrygo

6 november 2019, 23:09   Bijgewerkt: 7 november 2019, 09:50

In tegenstelling tot twee weken geleden won Paris Saint-Germain woensdag niet eenvoudig van Club Brugge. Na de 0-5 op Belgische bodem won de Franse koploper van de groep op eigen veld met slechts 1-0. Het mocht daarmee niet eens klagen.

Paris Saint-Germain - Club Brugge 1-0

PSG stond met negen punten uit drie duels overtuigend bovenaan in Groep A en dus werd verwacht dat Club Brugge, dat twee punten bezit, gemakkelijk zou worden verslagen. Dat werd zeker gedacht nadat Mauro Icardi na 22 minuten al de 1-0 maakte. Club Brugge, dat weer speelde zonder de geschorste Ruud Vormer, beet echter van zich af. In de 74ste minuut kregen de Belgen een penalty en daarmee ook dé kans om langszij te komen. Mbaye Diagne liet aan aanvoerder Hans Vanaken weten dat hij per se de strafschop wilde nemen, maar hij faalde door de bal in de armen van Keylor Navas te schieten. PSG hield daarmee de voorsprong vast en weet dat het door is in de Champions League.

Real Madrid - Galatasaray 6-0

Real Madrid pakte tot dusver pas vier punten en moest woensdag dan ook winnen van Galatasaray, dat met Ryan Babel in de basis begon en Ryan Donk liet invallen. Dat lukte ook gemakkelijk. Bij de thuisploeg stond de achttienjarige Rodrygo aan de aftrap en hij scoorde in de eerste zeven minuten twee keer. Zijn eerste goal was een schot uit de draai, zijn tweede was een kopbal op aangeven van Marcelo. Toen Sergio Ramos er in de veertiende (!) minuut ook nog 3-0 van maakte vanaf de penaltystip, was het helemaal gespeeld. Ramos benutte de penalty overigens met een panenka. In het restant van de wedstrijd bepaalde Karim Benzema scoorde in het restant van de wedstrijd nog twee keer en ook Rodrygo was nogmaals doeltreffend. Hij voltooide in de slotfase zijn hattrick. Real Madrid staat door de winst nu overtuigend tweede in de groep.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!