Van Egmond neemt het op voor Rocchi: "Goed gehandeld"

6 november 2019, 16:27

De beslissingen die scheidsrechter Gianluca Rocchi nam tijdens Chelsea - Ajax (4-4) nam, zijn veelbesproken en bekritiseerd. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, die zelf jarenlang op topniveau floot, neemt het echter op voor de Italiaanse arbiter.

De meeste kritiek kwam er vanuit Ajax-kamp op de aanval waarin zowel Daley Blind als Joël Veltman twee keer geel ontvingen en de Londenaren bovendien een penalty kregen. Volgens Van Egmond heeft Rocchi daar echter op de juiste manier gehandeld. De voordeelregel is goed toegepast, vindt hij.

"Want meteen na de overtreding van Blind volgt een kansrijke situatie. De aanval van Chelsea wordt daarna onderbroken, omdat de scheidsrechter constateert dat Veltman hands gemaakt heeft", laat Van Egmond weten aan Voetbal International. "Op dat moment besluit de scheidsrechter een strafschop te geven en volgt de bestraffing van Blind, voor de overtreding die hij even daarvoor maakte op Abraham. De scheidsrechter handelde goed, door eerst het voordeel af te wachten en vervolgens pas Blind te straffen voor zijn overtreding."

Bij Ajax was men ook kritisch over de rol van de VAR, die niet ingreep bij beide rode kaarten en de penalty. "De VAR heeft volgens mij op dat moment alleen een rol gehad in het beoordelen van de handsbal van Veltman", zegt Van Egmond, die niet ingaat op de vraag of het wel een terechte penalty was. "Op deze manier wil ik duidelijkheid verschaffen over de manier waarop de voordeelsituatie zijn werk deed in deze specifieke situatie. Daarin heeft de scheidsrechter van dienst goed gehandeld."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen