Veldencompetitie: Feyenoord aan kop, FC Emmen onderaan

6 november 2019, 15:42

Feyenoord is koploper in de veldencompetitie. Na twaalf speelronden in de Eredivisie wordt de grasmat in De Kuip het beste beoordeeld. FC Utrecht, PSV, RKC Waalwijk en FC Twente volgen op de voet. De veldentest is een initiatief van VVCS (Vereniging van contractspelers).

Aanvoerders uit de Eredivisie geven wekelijks hun beoordeling door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Zij kiezen na een uitwedstrijd voor een waardering tussen 1 (slecht) en 5 (uitstekend). Feyenoord scoort gemiddeld een 4,83. FC Utrecht (4,50), PSV (4,17), RKC Waalwijk (4,17) en FC Twente (4,17) completeren de top vijf. Ajax is met een gemiddelde van 3,80 op de zevende plaats terug te vinden.

De onderste zes plaatsen op de ranglijst worden bezet door clubs die spelen op kunstgras: Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, PEC Zwolle, ADO Den Haag, VVV-Venlo en FC Emmen staan in de onderste regionen. Sparta heeft het 'minst slechte' kunstgrasveld, terwijl het veld van Emmen helemaal onderaan staat. Het veld van AZ, waar slechts één wedstrijd op is gespeeld, is niet meegenomen.

De volledige ranglijst is hier terug te vinden.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Cristiano Ronaldo!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen