Vitesse legt Keisuke Honda tot het einde van het seizoen vast

6 november 2019, 15:07   Bijgewerkt: 6 november 2019, 15:34

Keisuke Honda keert definitief terug in de Eredivisie. Vitesse communiceert woensdag via de officiële kanalen dat de 33-jarige Japanse middenvelder tot het einde van het seizoen is vastgelegd. De voorbije dagen trainde Honda al mee in Arnhem.

Honda liep sinds vorige week donderdag rond op het trainingsveld van Vitesse. De clubloze Japanner zou 'vrijblijvend meetrainen', maar al snel sprak coach Leonid Slutsky de hoop uit dat de routinier definitief aan de slag zou gaan in Arnhem. Honda liet daarop weten open te staan voor een dienstverband bij Vitesse.

De club en speler zijn woensdag een samenwerking tot volgend jaar zomer overeengekomen. Daarmee keert Honda terug in de Eredivisie, waar hij eerder actief was voor VVV-Venlo. Bij die club hield hij afgelopen zomer enige tijd zijn conditie op peil. "Het is een tijd geleden dat ik in Nederland heb gevoetbald. Hopelijk herinneren de voetballiefhebbers in Nederland mij nog. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om indruk te maken op de velden. Ik wil belangrijk zijn voor het team en kijk er naar uit om in het stadion en voor de supporters te spelen. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat ik, na VVV-Venlo, opnieuw in het geel-zwart mag spelen", aldus Honda.

Honda blijft ondanks zijn contract bij Vitesse bondscoach van Cambodja. De Japanse middenvelder is nu in afwachting van zijn werkvergunning. Naar verwachting sluit hij na de aankomende interlandperiode aan als speler van Vitesse.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen