Crisis Napoli: spelers muiten, Ancelotti boycot persmoment

6 november 2019, 11:43

Het is crisis bij Napoli. Na de remise tegen Red Bull Salzburg (1-1) weigerde de selectie in de spelersbus te stappen. Trainer Carlo Ancelotti muitte door de persconferentie te boycotten.

De bus moest de spelers dinsdagavond naar een besloten oord brengen waar Napoli een trainingskamp zou beleggen. Voorzitter Aurelio De Laurentiis besloot na de 2-1 nederlaag tegen AS Roma de selectie in 'ritiro' - retraite - te laten gaan naar Castel Volturno, een oord op drie kwartier van Napels.

Een lege spelersbus reed dinsdagavond echter weg bij het stadion van Napoli. De spelers waren in hun eigen auto gestapt om terug te keren naar hun families. De Laurentiis was op dat moment al niet meer aanwezig in het Stadio San Paolo. Lorenzo Insigne stapte naar de zoon van de voorzitter om hem te vertellen dat de spelers niet op weg waren naar Castel Volturno. "Zeg dat maar tegen je vader", zou hij hebben gezegd.

Ancelotti en zijn staf zijn naar verluidt wél afgereisd naar het afzonderingsoord, maar de trainer schitterde dinsdagavond weer in afwezigheid bij de persconferentie na de wedstrijd. Ook spits Fernando Llorente kwam niet opdagen. De UEFA zal Napoli daarvoor beboeten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen